15. oktoober 2012

Õpetus/ tutorial: lihtne paberist lill/ an easy paper flower

See on nüüd küll üks juba habemega postitus. Lilli tegin ma ju nii ammu juba. Täna savitööde pilte kaardilt võttes avastasin hoopis need pildid.

Järgnevalt on siis näha lihtne õpetus, kuidas teha mõnusad paberist lilli.
As following you can see a simple tutorial for making nice paper flowers.

Paberiks oli minul nepaali paberi sarnane õhem sibru-säbru paber. Ühelt poolt valge ja teiselt poolt värviline. Soovitan võtta sarnase õhema paberi.
I used handmade thin Lokta paper, one side was white and other colored. I recommend to take something similar.

 Lõikasin paberist välja nelinurgad ja voltisin kokku sarnaselt lumehelveste tegemisele. Lõpptulemuseks oli ebatasase äärega piklik kolmnurk.
At first cut out of paper squares and fold first one like you a about to make a snowflake. The result is re-tangle with uneven edge.

 
Tekkinud kolmnurga ebatasase serva lõikasin kääridega ümaraks. Mida rohkem selle juures vaeva näha seda korrektsemad lilled saab. Mina sümmeetrilisusele rõhku ei pannud, kuna nagu nii  oli tegu sellise sibru-säbru paberiga.
Now use sissors to cut this uneven edge to be more rounded. If you like to have very symmetrical and correct flowers - you just have to cut very carefully and make an effort there :)
 
Tulemuseks oli selline sakkidega ring.
As a result you will have circle with tabs.

 Kahjuks on aega juba nii palju möödunud, et täpset ringide arvu enam ei mäleta - vähemalt 10 oli neid kindlasti. Ringid tegin erineva suurusega ja asetasin üksteise peale. Nii paistsid ka alumised kihid välja. Ringide üksteise peale asetamisel panin vaheldumisi valge pool peal ja siis jälle värviline.
Unfortunately i can't remember anymore how many circles did i cut. At least 10 i think. I made circles in different sizes and finally placed those on top of each other. The biggest was first layer and the smallest was as last layer on top of all. So that all layers were visible. To make it more interesting I had one layer with white side on top and other with red side on top etc.

 
Lõpuks surusin kõik ringid alt ringi keskkoha juurest kokku nagu pildil näha.
Finally i just squeezed all layers together from the center of circles.

 
Peale lahti laskmist oli tulemus selline. Armas - kas pole? 
After releasing the result looked like this - isn't it nice?

Nüüd edasi on variant kas südamiku kohast ringid kokku liimida või siis teha hoopis keskele auk.
Now you have an option to glue all layers together or make a hole in the mittle.

 Mina tegin augu ja lisasin öösi.
I made an hole and used eyelet.

 Kasutasin lille ära hoopis Kaile kaardi tegemiseks, kus sildikestele kirjutasin soovid. Siltide ühte otsa tegin samuti augu ja nii kinnitasin paelaga siltide külge ka lille. 
I used this flower to make a card for my sister. I cut out of paper also some labels and wrote on those birthday wishes.  Lables also had eyelets and finally i just used ribbon to tie everything together.

3 kommentaari: