13. märts 2012

Uus vana kate lebotoolile


Vahete-vahel satun autos kõrvalistmel sõitma ja ei raatsi kohe niisama istuda. Pistan kotti heegelnõela ja lõnga. Rohkem kui aasta jooksul olen heegeldanud autos sõites erinevat värvi lappe (lõng on Selveris müüdav 100% akrüülisilsaldusega Beautiful life), teadmata, mis nendest lõpuks tuleb. Haapsalu või Keila reisi ajal saan täpselt ühe lapi valmis. Eelmisel aastal TK Hubase kodu projekti novembrikuu tööks heegeldasin mõned lapid kuidagi kokku ja esitasin töö. Ise ma selle tulemusega rahule ei jäänud. Jumal tänatud keegi hindega üks ei hinnanud. Seal hinnatakse ju paljusid kauneid asju põhjendamatult karmilt, kuid see on omaette teema.
Kõigepealt ei leidnud sobivat lõnga kokkuheegeldamiseks ja valitud pruun lõng ei sobinud kohe üldse mitte.
Hiljuti sain juhusliku vestluse käigus hea vihje, et tubli isetegija Muhv on oma blogis jaganud väga nutikat kokkuheegeldamissüsteemi. Tõesti-tõesti, ole Sa, Muhv, südamest tänatud.
Üks nädalavahetus ja minu 27 lappi muutusid kauniks toolikatteks. Seadsin lapid ritta, püüdsin luua mingit värvikombinatsiooni ja heegeldasin kokku.
Lisasin tagasihoidliku serva lõppviimistluseks ja ongi valmis.
Serva heegeldasin: sammas,3 õhksilmust, sammas samasse silmusesse, kuhu eelminegi sammas, sammas kaks silmust vahele jättes jne.

1 kommentaar: