29. august 2011

Roosa lilleline beebitekk koos juhistega

Siin on siis lugu roosa lillelise beebiteki valmimisest koos juhistega. Järsku keegi saab siit inspiratsiooni. Jätan meelega varasemad postitused siia alles ja pikin vahele juhiseid + kommentaare.

Taust: Selle suve teemaks on olnud minul aafrika lilled. Neid lilli annab teha hästi värvilisi või siis selliseid suhteliselt konservatiivseid nagu minu lilled on tulnud. Kes teab, võib-olla kunagi tuleb midagi kolme-nelja värvilist ka...

Vaja läks:
  • ~260g puuvillast lõnga, millest roosat ~200g ja punast ~60g.
  • 3,25mm heegelnõela
  • sukanõela lõplikult lõnga otste peitmiseks.
Tekk koosneb:
  • 51-st motiivist
  • 3 realisest äärest
Motiivide muster:
Algne muster pärineb tegelikult Lounette Fourie & Anita Rossouw-ilt ja Raverlyst leiab selle siit. Muster on tasuta ja nüüd avastasin sealt ka pooliku motiivi tegemise juhendi.

Valmis teki suurus ja kuju:
Antud näite tekk on taaskord ebasümmeetrilise kujuga. Põhimõtteliselt venitatud kuusnurk, kus laiuseks 65cm ja maksimum pikkuseks 100 cm.

Kuidas antud tekk sündis ehk vanemad postitused
08.08.2011 
Näitan teile hetkel pooleli olevat uut beebitekki. 





Tuleb puuvillane ja jälle aafrika lilledega :) Kuskilt jäi kõrvu kommentaar eelmise teki kohta, et ebasümmeetriline. No sel korral tuleb sümmeetriline. Hetkel valmis ainult natukene ja iga päevaga lisandub veidi. Eks lõpuks selgub, kui suur tekk tuleb. 
Kindlat plaani mul tekiga pole. Juhul, kui keegi soovib seda oma pisikesele broneerida - siis andke ruttu teada. Vastasel juhul leiab tekk septembris endale nagunii omaniku. Seega septembri keskpaigani on aega :)
09.08.2011

Olemas 19 motiivi. Kommentaariks ainult nii palju, et mina kui kärsitu inimene tunnen end ahistatuna ringselt motiive lisades :D








16.08.2011 


Vaikselt edeneb - juba 31 motiivi olemas. Kolmas ring motiive veel valmis ei ole, et ilusti sümmeetriline
oleks :)22.08.2011Neljandat ringi lisades ühel hetkel muutsin meelt ja otsustasin teha ikkagi ristküliku kujulise teki. Googeldasin veidi, et leida head juhendit kuidas neid ääri sirgeks saada. Leidsin küll pildi pooliku motiiviga, aga juhendit sel õhtul silma ei hakanud. Otsustasin otsad jätta siiski kolmnurksed. Nii palju siis sümmeetrilise teki plaanist :) Tunnistan - tegelikult olen juba väsinud ja väga ei viitsi enam.23.08.2011Saan valmis viimased motiivid ja otsustan otsi kokku tõmbama hakata. Peale viimase 51-se motiivi kinnitamist jätkan roosaga ringselt. Kasutan ühekordseid sambaid ja ainult motiivide nö nurga kohtades teen kaks sammast ühte. Proovisin  üht ja teist pidi. Kui teha terve ring kaks sammast ühte eelmise rea silmusesse, siis jääb lokkima äär. Kui teha igale poole ainult ühe, siis hakkab jälle teistpidi kiskuma. Seega minu lahendus - motiivi ülemisse ossa nurga silmusesse kaks sammast ja ühendus kohta esimesele motiivile nurga silmusesse kaks sammast ja kohe otsa teise motiivi nurga silmusesse kaks sammast. (Hea lugeja, kui see nüüd hiina keel tundus - anna märku ja ma kirjutan paremini). Teise ääre rea tegin punasega ja kasutades sama stiili nagu lilles endas. Üldiselt terve ring kinnissilmustega. Ainult ühenduskohades sammas eelmise rea kahe kasvatamiskoha samba vahele. Üritasin joonisele panna ka seda. Kolmandas äärereas igasse eelmise rea silmusesse üks sammas.Nüüd veel viimistlen ja vaatan üle, et ega kuskilt lõngaotsi paista ning valmis ta ongi.


Selle teki omanikuks sai pisikene Karolin :)


5 kommentaari:

  1. Järjekordselt väga armas tekike ja mulle just meeldib, et ei ole sümmeetriline.

    VastaKustuta
  2. Kas Su kaunis tekk läkski Karolinile? Nüüd saad oma printsessile uue teha.

    VastaKustuta
  3. Väga kena asi tuli välja. Mulle meeldib see väga.

    VastaKustuta