2. veebruar 2013

Väga vana voodi uueks

Asusin täna oma ammust unistust teostama. Talli-Anni ja -Juhani pööningult leitud vana nuppudega kaunistatud voodi ootab ammu oma järge. Kahjuks on üks äärmine nupp kaduma läinud. Võib olla leidub meie meeste hulgas keegi, kes uue treib. Ma ei oska kohe kuidagi aimata, kui vana see kaunitar olla võib. Kaldun arvama, et umbes 80-90 aastat, kuid võin eksida.



Miks ma selle tööga siis nii kaua venitanud olen? See on juba üle kolmekümne aasta meie valduses olnud. Algul olime nii noored ja ei osanud vana asja väärtustada. Kui üleval ehitamiseks läks, hakkas mõte liikuma. Mõni aasta tagasi oli Isetegijas projekt: TK Teeme koos meestega. Ei olnud minust asja ja ühtegi toetajat ka ei olnud. Edasi  ei olnud kord aega, kord tahtmist, siis nappis jõudu ja nüüd klappis kõik imehästi. Ülemise korruse keskmisse tuppa sobiks värvilt hästi üks vahva punane voodi.  Nädal tagasi leidsin ka sobiva värvi ja läkski lahti.
Kõigepealt eemaldasin treitud nupud, puhastasin pinnad lihvijaga ja kandsin esimese kihi värvi peale.

Vahepeal selgus, et originaalvoodi pikkus on vaid 177 cm. Esialgne plaan kasutada ja korrastada ka küljelauad muutub. Tulevad uued küljed  alusega ja päris uuele sobiva suurusega madratsile mahub ka täismees magama. Arusaamatuks jääb, kuidas vanasti mehed küll vooditesse ära mahtusid.

Teine päev -hakkab tekkima ettekujutus, missuguseks voodi võib saada. Uus kiht värvi peale ja see ei jää viimaseks, sest vana pruun värv on visa kaduma. Eriti keeruline on nuppude värvimine.

Vana voodi  sai uued küljelauad ja  hakkab juba ilmet võtma. Veel kord või kaks värvida ja jalad lühemaks võtta, sest muidu jääb madrats ebaloomulikult kõrgele.


Täna jõudis meie vana-uus säng oma tuppa tagasi. Sobib ideaalselt ja palju paremini, kui ma loota oskasin. Seina poole ei saagi nuppe panna, kaldsein jääb ette. Seega sai lahenduse ka kadunud nupu probleem.


Täna (28.02) jõudis ka madrats kohale. Lõpuks ongi minu üks unistus täitunud.

4 kommentaari:

  1. Väga lahe! Tulemus on tõesti super!

    VastaKustuta
  2. .. ja nagu ma nüüd näen on keskmisesse ossa ka riiulid akna kõrvale ilmunud :)

    VastaKustuta
  3. Jah, sul on terav silm. Tuba tundub nüüd nagu päris: raamatud, pildid riiulis, lilled oma kohtadel ja kardinad ees. Rohkem pilte albumis.

    VastaKustuta
  4. Täna saabus ka madrats. Mis siis muud, kui imelisi värvilisi unenägusid selles vanas-uues sängis.

    VastaKustuta