3. märts 2013

Satsiseelik vol.2 ja vol.3

Kudusin veel kaks seelikut  ja ühe salli satsisallilõngast. Suurus on mõeldud aastasele tüdrukutirtsule. Tundub, et nüüd võin rahule jääda ja teeks neid veelgi.
Õpetus: ( juhuks kui keegi soovib ka midagi taolist kududa)
Seeliku passeks võtsin sobivas toonis akrüüllõnga ja lõin 90 silmust. Jagasin need neljale jämedale sukavardale ja kudusin ringselt. Esimesed 10 ringi kudusin 2 parempidi, 2 pahempidi, 11. ring pahempidi ja veelkord 10 ringi soonikut. Edasi jätkasin parempidi umbes 20 ringi. Selleks, et sats jääks õigele poole, keerasin töö ringi ja kudusin 12 ringi sallilõngaga satsi. Lõpuringil kasutasin jällegi akrüüllõnga, soovides et alumine äär jääks veidi tugevamas koes ja oleks vastupidavam. Seeliku värvli sisse panin kummipaela kudumi ülaäärde tekitatud kanalisse. Järgnes lõppviimistulus - lahtised lõngaotsad peitu.
Vol.3
 Vol.2
Pean märkuseks lisama, et ei olnud mugav kududa, sest sallilõng oli nii peenike ja libe ja silmused tahtsid pidevalt maha tulla. Panin kummiribadest "pidurid", mida pidin pidevalt ümber tõstma ja jälgima.
Vol. 3 kudumisel kasutasin jämedaid ringvardaid. Töö kulges alates kolmandast ringist ladusalt ja oli tõeliselt nauditav. See on mu esimene ringvarrastega kootud kudum.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar