29. juuni 2013

Origami vurrid ja roosid

 Meie neiu aeg päevahoius sai otsa ja suvepuhkus algas. Selleks puhuks tegin õpetajatele mõned punased origami roosid ja teistele lastele mängimiseks posu vurre. Paberina kasutasin Zelluloosi paberipoe nepaalipaberist 12*12 origami pabereid. Mõnusalt pehmed voltimiseks :)
Loomulikult oli raamat õpetustega jalutama läinud ja interneti avarustest juhendi leidmine osutus väga keeruliseks. Panen nüüd lingid siia ka kirja. Saavad soovijad järgi proovida ja endal ka koht, kust kiiresti võtta.








Kahjuks kõige esimese/alumise kihi jaoks mina sealt videodest vajalikku infot ei saanud. Esimese taseme tegin hoopis nii: http://www.origami-instructions.com/origami-boat-base.html
Edasi murdsin horisontaalselt kokku ja voltisin nö paadi põhja ja paadi nurgad voltisin analoogselt ruudu põhjale: http://www.origami-instructions.com/origami-square-base.html ja lõpuks murdsin lahti ruudu kujuliseks tagasi. Saadud tulemusega järkasin selle õpetusega: http://www.origami-instructions.com/origami-petal-fold.html
Nii tekkis igasse nurka leht, nüüd edasi murdsin kõik sisse jäävad nurgad tagasi välja ja lehed omakorda sisse. Nii, et tekkis selline pesa järgmiste kihtide jaoks. Vt pilte ja siis saad aimdust. 

Tuli nüüd väga keeruline kirjeldus ja ehk kunagi saan pildistada üles kogu vurri tegemise käigu ka :)

Origami on lahe!




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar