16. märts 2014

Vardad sahtlist välja

Sel aastal olen võtnud plaaniks õppida pitsilisi mustreid kuduma. Esimesed katsetused tehtud ja siin on tulemused

Alustuseks proovisin midagi lihtsalt, et saada lihtsalt tunne kätte. Kui olin pool valmis saanud, siis sain aru, et minu maitse jaoks on muster ikkagi liialt lihtne ja mitte väljakutset pakkuv.
Sall tuli 124 cm pikk ja 56 cm lai - pigem selline õlasalli mõõtu.
Muster on võetud ühest raamatust, mida ma hetkel ei suuda ülesleida :). Kui hästi meenutada, siis raamatu nimi võis olla Tee ise või Teeme ise

Niisiis tuli midagi natuke keerulisemat valida. Leidsin mustri, mis mulle meeldis ja nii ma siis proovisin järgmist. Selle kudumise juures sain aru, et ma pean ikka mõttega ka asja juures olema, mitte lihtsalt kuduma. Suutsin stabiilselt õhksilmuseid kas ära unustada või siis ära kaotada.
Lõpuks sain õnneks asja käppa ja kudumine justkui lendas käes (ilma suuremate harutamiste ja isegi silmade kadumine kadus lõpuks ära:))
Sall on 155 cm pikk ja 35 cm lai.
Mõlemad sallid on tehtud mohäär lõngast.
Muster asub siin.




Olen üritanud minna samm sammult järjest keerulisemate mustrite suunas. Ja ka paremate lõngade suunas. Järgmise töö tegemiseks kasutan merino lace lõnga - tõesti mõnus lõng - pehme ja kergest käsitletav.
Hetkel on siis käsil pildilt nähtava mustri õppimine. Kui eelmise töö juures sai üksjagu harutatud, siis see pole midagi selle töö kõrval. Nende nuppude tegemine on alguses ikka väga harjumatud. Aga noh eks iga asi saab harjutades selgeks ja hetkel ei ole enam väga suuri raskusi nende tegemisega.
Kui töö valmis, siis kindlasti näitan ka pilti lõpptulemusest ja lisan mustri.





4 kommentaari: